Fusio ve společnosti DCom – PDF případová studie k nahlédnutí a ke stažení:

Fusio pro evidenci výrobní dokumentace

Představení zákazníka

Společnost DCom, spol. s r.o. nabízí již téměř 30 let komplexní řešení a profesionální služby v oblasti radiokomunikačních technologií. Zajišťuje komplexní řešení – od projekce, přes specializovaný vývoj, systémové integrace, výrobu, montáž a dlouhodobý servis dodaných systémů. Dodává také komplexní bezpečnostní systémy včetně kamerových, EPS, EZS i počítačových sítí.

Její mateřskou společností je AŽD Praha, s.r.o., významný dodavatel technologických celků v oboru zabezpečovacích, sdělovacích, řídicích a komunikačních technologií dopravní infrastruktury.

Důležitým trhem pro výrobky DCom je železniční infrastruktura. V oblasti obchodu je partnerem několika významných zahraničních společností. Hlavním z nich je Hytera, jeden z největších světový výrobců profesionální radiokomunikační techniky.

DCom integruje komunikační technologie světových výrobců a vyvíjí vlastní produkty přizpůsobené požadavkům zákazníků. Vyrábí speciální vlastní komunikační zařízení, dispečerské terminály, antény, telemetrické jednotky. Má zavedený integrovaný systém řízení dle norem ISO. Nabízí i špičkové produkty světových výrobců. Poskytuje technickou podporu a servis zákazníkům v České republice a na Slovensku.

Proč zde potřebovali Fusio?                                                  

S probíhajícím rozvojem firmy, narůstajícím objemem zakázek i množstvím zaměstnanců, hledali ve společnosti DCom řešení, které by jim pomohlo s efektivní komunikací mezi vývojovým a výrobním oddělením, se snadným přístupem pracovníků k výrobní dokumentaci a nahradilo tak excelovské tabulky, které již přestaly dostačovat.

Jak jim Fusio pomohlo?

„Fusio nám pomáhá se spolehlivou evidencí výrobní dokumentace a složení výrobků, pomocí propojení se sw Solidworks a QI. Navíc, díky řešení na míru, s Fusio platíme jen za ty evidence, které skutečně využíváme. Vzhledem k flexibilitě systému plánujeme i jeho rozšíření na další oblasti.“  Václav Hladík, bezpečnostní ředitel, DCom, spol. s r.o. 

Po analýze všech procesů, v rámci evidence výrobní dokumentace, jsme na platformě Fusio vytvořili pro DCom řešení, které zastřešilo hlavní evidenci výrobků a komponent, včetně veškeré výkresové dokumentace a marketingových materiálů. Výhodou je pohodlné vyhledávání napříč portfoliem výrobků, automatické rozesílání informací o změnách ve výrobní dokumentaci a také její zabezpečení pomocí oprávnění k přístupům pro různé typy uživatelů. V evidenci se každý výrobek může skládat z komponent a ty dále ze součástek. Jednodušší výrobky se skládají přímo ze součástek. Výrobky a komponenty vývojáři primárně vytvářejí v konstrukčním programu Solidworks. Složení nově vytvořeného výrobku je automaticky exportováno do systému Fusio ve formě adresářové struktury. Přenáší se i názvy a složení výrobků, včetně soupisu použitých součástek.

Propojení s QI a Solidworks

Primární evidence součástek je udržována aktuální v účetním systému QI, odkud je exportována, jak do konstrukčního programu Solidworks, tak do systému Fusio. Oprávnění uživatelé Fusio tak znají přesné složení výrobků a ti s vyššími právy v něm mohou provádět také jednodušší změny, např. když se některá ze součástek přestane vyrábět, nahradí ji jinou apod. Složitější konstrukční zásahy se dále provádějí v sw Solidworks a jsou přenášeny do Fusio.

Sdílení informací o změnách

Každá provedená změna je ve Fusio podmíněna vytvořením nové verze výrobku a musí být uživatelem řádně popsána. Práce se seznamy je velmi snadná, uživatelé mohou využívat filtrování a lehce zjistit, ve kterých výrobcích, například, je součástka obsažená a rozhodnout se, kde ji vymění. O konstrukčních změnách je také informován správce evidence e-mailovým reportem. Tímto je zajištěna distribuce informací o aktuálním složení výrobků mezi všechny potřebné zaměstnance.

Podklady pro objednávky součástek

Díky přehlednému soupisu součástek a možnosti vyfiltrování, v jakém výrobku se daná součástka aktuálně využívá, slouží seznamy Fusio také jako podklad pro tvorbu objednávek materiálu. Uživatelé ve Fusio snadno vyhledají, kolik součástek je třeba aktuálně objednat pro plánovanou výrobu.

Zabezpečení dat

Vlastní data výrobní evidence jsou ukládána ze systému Solidworks do externí adresářové struktury umístěné u klienta. Do této struktury mají oprávnění zaměstnanci přístup prostřednictvím Fusio, kde je k dispozici také záznam historie provedených změn a akcí jednotlivých uživatelů. Lze tedy jednoduše dojednat kdo a kdy jakou změnu provedl.

Váháte, zda Vám bude Fusio vyhovovat?

Přesvědčte se na vlastní oči

Všechna data na jednom místě, snížení nákladů i chybovosti. Ukážeme vám,  jak Fusio funguje – stačí, když nám zanecháte kontakt.